Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Saté van makreel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 verse gefileerde makrelen
3 eetlepels petis
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel sambal trassi
2 theelepels gehakte verse gemberwortel of 1 theelepel
gemberpoeder
2 eetlepels sherry

Bereiden

Meng de petis met de ketjap, de trassi, de sherry en het
gemberpoeder en roer alles goed door elkaar.
Snijd de makreelfilets in niet te kleine dobbelstenen, doe die
bij de saus, schep alles goed om en laat de vis minstens 2 uur
marineren.
Rijg de makreel dan aan satéstokjes of -pennen en
rooster of grilleer de vis in ± 6 minuten rondom bruin
en gaar.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Paling met Provençaalse kruiden
Gebakken tonijnsteak op een salade van haricots verts enaardappel
Pijlinktvis met paprika en citroen
Gebakken vis met cantharellen
Gegrilde kabeljauwfilet met ui-ananassalsa

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes